Ana içeriğe atla

Domuz Avı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yabani domuzlar hakkında bilgi edinin  Açıklama Boyut:  Özellikle büyük ön bölgeleri ve daha küçük arka bölgeleri olan daha fazla kaslı vücuda ve erkeklere sahip evcil domuzlardan daha küçüktür.  Erkekler omuzda yaklaşık 1000 mm durur ve 600 mm yüksekliğinde ve 114 kg ağırlığa kadar olan dişilerle 45 - 205 kg ağırlığında olabilir. Renk:  En yaygın olarak siyah olmakla birlikte, zencefil, kumlu kahverengi, beyaz, gri ve dumanlı mavi veya bu renklerin kombinasyonları ile renkte önemli yerel farklılıklar vardır. Tusks:  Alt çeneden dışarı doğru genişletin ve yukarı, dışa ve geriye doğru eğin.  Enine kesitte üçgen dişler 150 mm artı çıkıntı yapabilir. Sosyal davranış:  Temelde gün ışığında aktif olmakla birlikte, av baskısına maruz kalan yerlerde daha gece olabilir veya aktivitelerini sabah erken ve öğleden sonra ile sınırlayabilir.  Yiyecek, su ve örtünün uygun olduğu nispeten hareketsiz yabani domuzlar, her iki cinsiyetin çetelerinde ev aralığı alanlarını işgal edecektir.  Çö

Kurzhaar Av Köpeği Özellikleri




Alman kısa tüylü pointeri (kurzhaar ırkı) hem karada hem de suda yüksek performans gösteren çok amaçlı bir av köpeğidir.Köpek ırkları içinde Kurzhaar, dengeli, aristokrat ve simetrik bir yapıya sahiptir ve güç, canlılık ve zeka sergilemektedir. Ne çok küçük ne de çok büyük olup orta boy bir av köpeği diyebiliriz. En önemli özelliği simetrisi ve avcılık yeteneğidir. Her bakımdan çok dengeli olan bir av köpeği olup çok iyi niteliklere sahiptir.

Oran ve Yapı: Omuz başları ölçüldüğünde bu cinsin yüksekliği erkeklerde 58-63 cm, dişilerde ise 53-58 cm arasında değişir. 53 cm'den daha uzun ya da kısa olan av köpekleri standart dışı olarak kabul edilir. Erkek kurzhaar köpeklerin ağırlığı 25-32 kg, dişilerin ağırlığı ise 20-27 kg arasında değişmektedir. Göğüsten arkaya kadar ve omuzdan yere kadar boyutları ölçüldüğünde, vücut uzunluğu boy uzunluğundan biraz daha uzun olmalıdır. İnce ve çelimsiz kemikler kurzhaarın arazideki çalışmasını engellediği için arzu edilen bir şey değildir. Esas önem kemiğin yapısından ziyade, kemiğin vücuda olan uyumuna verilmelidir. Çok ağır ya da çok hafif kemik yapısına sahip olması önerilmez. Yine aynı şekilde dişiye benzeyen erkek kurzhaar veya erkeğe benzeyen dişi kurzhaar standart dışıdır.


Kafa Yapısı: Kafa büyüklüğü, vücut büyüklüğü ile doğru orantılı olmalıdır. Gözler orta büyüklükte, canlı ifade sergileyen, enerji yayan bir konumda olmalıdır. Kurzhaarın gözleri ne çıkık ne de içine gömük olmalıdır. Koyu kahverengi tercih edilen kurzhaar göz rengidir. Gözleri daire şeklinde değil, badem şeklinde olmalıdır. Açık sarı göz rengi tercih edilmemelidir. Birbirine çok yakın gözler de standart dışıdır. Kulaklar geniş ve yukarıda sabit olmalıdır. Çok fazla asılmadan öne doğru çekildiğinde kulaklar ağzının köşesine değmelidir. Daha kilolu kurzhaarlarda kulaklar daha uzundur. Çok uzun veya etli kulaklar hata tercih edilmemelidir. Kafatası oldukça geniş, kemerli ve yukarıya doğru hafifçe yuvarlaktır. İngiliz pointerinin tersine gözler arasındaki çukurluk derin değildir. Burundan alına doğru hafif bir yükselme vardır ve erkek kuzhaarda dişi kurzhaara oranla bu yükselti daha fazladır. Çene güçlüdür. Burnunda İngiliz pointeri gibi keskin bir çizgi yoktur. Somağı (burunla kafatası arası) avı kavrayabilecek ve uzunca bir süre taşıyabilecek oranda uzun olmalıdır. Somağının uzunluğu kafa tasının uzunluğuna eşit olmalıdır. Kurzhaar alırken yayvan bir somak tercih edilmemelidir. Alnında çok fazla kırışıklık olması da standart dışıdır. Kurzhaarın burnu kahverengi olmalıdır ve ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur ve burun delikleri geniş ve açık olmalıdır. Kurzhaar dişler güçlü ve sağlıklı bir ırktır ve dişler makas şeklinde kapanır.


Boyun ve Vücut: Kurzhaarın boynu getirdiği avı rahatlıkla kavrayabilmesi için, uzun ve kaslı olmalıdır. Bu ırkın derisi serttir. Göğsü genişlik hissinden ziyade, derinlik hissi vermelidir. Göğüs dirseklere kadar uzanmalıdır. Arka tarafı kısa, güçlü ve kuyruk kökünden omuzlara doğru hafif bir yükseklik yapmalıdır. Kuyruk yukarıda ve dik olarak tutulur ve toplam uzunluğun sadece % 40'ı kalacak şekilde kesilmesi tercih edilir. Kopay sakin bir halde duruyorken, kuyruk aşağı doğru sarkıktır ve yürürken yatay durur. Kurzhaar kuyruğunu hiçbir zaman yukarı doğru kıvırmaz.

Ön Taraf: Kurzhaarın omuzları aşağı doğru eğimli, hareketli ve kaslı olmalıdır. Üst kol (omuz ile dirsek bağlantısı arasındaki kemikler) uzun olmalıdır. Vücuttan çok uzakta duran ya da çok yakın duran dirsekler veya ya dışa dönük dirsekleri tercih etmeyin. Ön ayaklardaki fazla tırnaklar alınmalıdır. Ayaklar yeteri kadar taraklı ve kuvvetli tırnaklara sahip olmalıdır. Patileri kuvvetli ve sert olmalıdır.

Arka Taraf: Uyluklar kaslı olmalıdır. Arka dirsekler iyi açılı ve dirsekten aşağı doğru kuvvetli bir kemik yapısında olmalıdır. Dirsekler içe veya dışa dönük olmamalıdır. İnek dirseğine benzeyen ayaklara sahip kurzhaar cinsi çok ciddi bir hataya sahip demektir.

Tüy Yapısı : Tüyler kısa ve kalın olmalı, dokunulduğunda kaba bir his vermelidir. Kuyruk altında ve kalça kısmında tüğler biraz daha uzundur. Kafasında ve kulaklarında daha yumuşak daha kısa ve daha incedir. Uzun tüylü kurzhaar standart dışıdır.

Renk: Kurzhaar ırkının rengi tamamen kahverengi veya beyaz ve kahverenginin ya küçük noktalar halinde ya da kahverengi paftalı olabilir. Vücudun herhangi bir yerinde siyah, kızıl, portakal rengi olan ya da tamamen beyaz olan kurzhaarları almayın.

Yürüyüş: Yumuşak, kibar bir yürüyüş şekli olmalıdır. Kurzhaarın yürüyüşü hızlandığında ayaklar vücudun alt kısmında bütünleşir konumda olmalıdır. Arka bacaklar zarif ve yumuşakça fakat büyük bir kuvvetle vücudu itiyor olmalıdır.

Huy: Köpek ırkları içinde Alman kısa tüylü pointeri kurzhaar ırkı, arkadaş canlısı, zeki ve sahibini memnun etmeye çalışan bir karakter sergiler. Kurzhaar ırkında en belirgin özelliklerden biri, ava büyük bir tutku ile bağlı olmasıdır. Kavgacı, sinirli av köpekleri tercih sebebi değildir.

Diskalifiye Nedenleri: Eğer düz ya da çekik gözlüyse,burnu et rengindeyse, ağzı makas şeklinde değil de dişleri birbiri üzerine değiyorsa, vücudunda siyah, kırmızı, kızıl portakal rengi veya limon rengi varsa ya da kurzhaar tamamen beyazsa diskalifiye nedenidir. Yukarıda saydığımız özelliklerden bir ya da daha fazlası uyuyorsa almayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Av Tüfeği Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Domuz Avı Avcılığa yeni başlayacak olanlar için en öncelikli konu av tüfeği seçimidir. Av tüfeği seçerken nerelere dikkat etmeli? Gelin önce bir av tüfekleri ni inceleyelim. Yivli Av Tüfeği Domuz avı, ayı avı, geyik avı, karaca avı, seyrek olarak kurt, çakal, kaz, gibi avlarda kullanılan mermi atan silahlardır. Sabit hedeflerde daha etkilidir. Hareketli hedefi tek mermiyle uzaktan vurmak beceri gerektirir, bu yüzden risklidir.Yivli av tüfeği uzak mesafeli büyük ava ilgi duyan avcıların silahıdır. Yivli av tüfeği nin de yarı otomatik, pompalı ve tek atan tipte çok çeşitli kalibreleri vardır.  Yivli Av Tüfeği Yivsiz av tüfeği Örneğin 454 gram kurşun 12 çeşit parçaya ayrılır 12'de bir parçası küre haline getirilirse kürenin çapı 12 çapa tekabül eder. 16'ya ayrılıp bir parça küre haline getirdiğinde bu kürenin çapı da 16'ya denk gelir. Bu sistem İngilizlerin bulduğu bir sistemdir.  1-12 çap: Avcının tüfeği 12 çaptır. Genel olarak fişe

Geyik Avı İçin en iyi 10 Av Tüfeği

Evet, temel sentetik stoklanmış .30 / 06 cıvata tabancası, geyik avlarının çoğunda iyi sonuç verecek, ancak doğru iş için doğru aracın bulunması için söylenecek bir şey var. Bazen, uzun atış yapmak için ekstra hassas bir tüfek veya bir dağı yakalamak için hafif bir teçhizat anlamına gelir. Ve bazen avlanma izinleri herhangi bir türden bir orta ateş tüfeğine izin vermez. Geyik avında ne tür olursanız olun, bu listede mükemmel bir silah bulacaksınız. 1. BEANFIELD SNIPER  REMINGTON SENDERO SF II 2. TIMBER CLASSIC  MARLIN 336C 3. ALPINE SHOOTER  SAKO FINNLIGHT 4. ALL-PURPOSE ALL-STAR  WEATHERBY VANGUARD SERIES 2 5. PENNY-PINCHER  RUGER AMERICAN   6. SMALL-PLOT SMASHER  AMBUSH 300 BLACKOUT   7. FIRST-TIMER OUTFIT  H&R HANDI RIFLE   8. SLUG-ZONE SPECIALIST  SAVAGE M220 STAINLESS CAMO   9. MUZZLELOADING WORKHORSE  THOMPSON/CENTER PRO HUNTER FX 10. OPEN-COUNTRY STALKER  NOSLER M48 PATRIOT Bir de geyik avı videoları na göz atalım;

DEUTSCH DRAHTHAAR Av Köpegi

Deutch Drahthaar Av Köpeği Irk Kökeni : Almanya Deutch Drahthaar Av Köpeği Kullanım Amacı: Kontinental bir ırktır. Merada, ormanda ve suda, atış öncesi kuşu bulmak, atış sonrası da vurulan kuşu aport etmek amacıyla kullanılır.